Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Ce inseamna raschetare parchet

Slefuirea este un procedeu mecanizat prin care evitam efortul considerabil facut de vechii meseriasi care rindeluiesc si finiseaza manual podelele.

Odata cu aparitia acestor metode a fost necesara specializarea celr care le pun in practica, specializare care are legatura cu utilizarea echipamentelor si cu caracteristicile lemnului.

Cititi mai multe despre raschetare parchet.

 

Raschetarea parchetului este o operatiune pe care multi o numesc slefuire si chiar daca nu pare este un procedeu complex. Parchetul se finisa in trecut manual prin utilizarea unei lamele din metal numita ticling. Unealta nu a disparut fiind utilizata pe suprafete foarte mici.

Acum au aparut masinile de slefuit ce au montate pe un tambur trei sau patru cutite din metal. Prima masina electrica de slefuit a fost inventata inaintea primului razboi mondial.

Sunt masini de slefuit pentru suprafete mari cu banda continua, intrerupta sau tambur centrifugal, masini cu discuri sau masini speciale pentru colturi si margini.

Exista si masini de slefuit foarte performante, cu un zgomot relativ mic prin comparatie cu cele vechi. Si care aspira praful si rumegusul care ramane. Calitatea finisajului obtinut cu aceste masini este aproape perfecta.

 

Pentru ca slefuirea sa aiba loc corect indicat este sa rezpectati anumite tehnici si metode fara de care nu veti putea obtine calitatea dorita a parchetului.