Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Pasi raschetare

O raschetare corespunzatoare se face in urmatoarele etape:

1. Verificarea si consolidarea suprafetei

Se verifica daca lamelele de parchet se misca sau scartaie sau daca au cuie pe suprafata superioara. Pentru lamelele care nu sunt fixe utilizati rasina plouretanica. Aceasta se introduce intre lamele si se asteapta 12 ore uscarea.

Cititi mai multe despre raschetare parchet.

 

2. Raschetarea

Dupa ce ati consolidat parchetul se indeparteaza stratul de lac. Acest lucru se face cu o masina speciala pentru raschetat utilizandu-se hartii de granulatie mare. Se trece la slefuirea fina a parchetului utilizand hartie abraziva, si pentru spatiile inguste se utilizeaza masina de dimensiuni mai mici numita masina pentru margini.

Pentru chituire se utilizeaza o rasina elastica  pentru legatura ce se amesteca cu praful de lemn care a rezultat din slefuire. Se va optine o pasta de culoarea lemnului care se intinde unifrom pe parchet. Suoa ce se aplica se asteapta pana cand chitul se intareste si apoi se va slefui cu o hartie abraziva fina.

 

Dupa slefuire se trece la faza superioara de finisare utilizandu-se un buffer, o masina cu discuri.  Cu aceasta masina se incepe finisarea cu discuri abrazive si se recomanda ca la final sa se utilizeze plase abrazive. La sfarsitul acestei operatiuni parchetul trebuie sa fie fin.