Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Cum se alege parchetul?

In momentul in care costruiti, renovati sau cumparati o casa ori un apartament, podeaua e unul din cele mai dezbatute subiecte. Orice idee de design interior va trebui sa porneasca de la amenajarea podelelor pentru ca acestea au un rol esential pentru perceptia vizuala a unei camere si fiecare tip de incapere are mai multe cerinte pentru podele. 

 

Trebuie sa tineti cont de toate aspectele care sa va ajute sa va bucurati de un parchet frumos si trainic si mai jos va prezentam si cateva sfaturi ale specialistilor. 

Daca alegeti un parchet laminat inchis la culoare, vopsiti peretii in nuante deschise si optati pentru un mobilier luminos. Acelasi aspect foarte placut s epoate obtine si prin contrastul dintre parchetul de culoare inchisa si covorul i nuante vesele si pastelate. Camere intunecoase care nu vor beneficia de foarte multa lumina nu vor arata bine cu un parchet inchis la culoare. Puteti sa inveseliti aceste camere cu un parchet cu nuante deschise: stejar alb, par sau fag. Evitati si nuantele inchise de parchet ca wenge si tek din aceste incaperi. Camerele de foarte mici dimensiuni vor arata mult mai bine daca montati un parchet inchis. 

Atunci cand vorbim despre modul de asortare al parchetului cu accesoriile si cu mobila din camera o greseala foarte des intalnita este alegerea aceleiasi nuante pentru toata casa. Daca mobila din casa este din stejar auriu nu e o idee buna sa montati un parchet de aceeasi culoare. Camera va arata lipsita de viata si monotona. Va trebui sa existe si un anumit contrast intre elementele de design ale unei incaperi. 

Culoarea pe care o are parchetul va trebui sa tina cont nu doar de restul culoarilor din incapere dar si de dimensiunea camerei. Nuantele inchise de parchet sunt potrivite pentru camerele cu suprafete mari precum livingul. Se recomanda constrastul intre parchet si mobia. In cazul in care alegeti un parchet laminat inchis la culoare, vopsiti peretii in nuante  deschise si alegeti un mobilier cat mai luminos. Acelasi aspect se poate obtine si prin contrastul dintre parchetul de culoare inchisa si covoarele in nuante pastelate si vesele. 

Daca va ganditi la camera pe care vreti sa o renovati si la partea financiara care este destinata acestei schimbari, la timpul pe care il aveti pentru intretinere, tot ce trebuie sa mai faceti este sa alegeti tipul de parchet care va colabora cat mai bine cu ideea decorativa pe care o aveti in minte. 

Diferenta dintre panourile laminate si parchetul triplustratificat e mare. Panourile laminate sunt produse sintetice din rumegus prelucrati si mai multe straturi de hartie presata pe cand parchetul multistrat e un produs din lemn natural.