Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

5 tipuri de parchet in functie de trafic

Credeti ca a venit timpul sa renovati casa dar sunteti indecisi in ceea ce riveste tipul de parchet? Amenajarea camerelor trebuie sa aiba ca si punct de pornire  podeaua. Aceasta ar trebui sa fie asortata cu mobila, cu peretii si cu usile. In afara de culoarea parchetului va fi important sa luam in calcul si tipul de trafic din camera. Se poate observa usor ca podeaua este foarte expusa la uzura. E necesar sa diferentiem clasele la care se refera rezistenta la zgariere, umezeala si dilatare. Va vom veni in ajutor pentru a va explica diferentele dintre tipurile de parchet in fucnite de trafic pentru a face cea mai buna alegere. 

 

Este important sa stiti ce parchet se potriveste in ce tip de camera pentru ca parchetul in functie de trafic se va diferentia in primul rand prin grosime si odata cu grosimea placilor de parchet va creste si pretul pe metru patrat. 

Parchetul pentru uz casnic cu trafic redus e destinat incaperilor linistite si mai putin circulate cum ar fi dorimitorul si camera speciala pentru musafiri.

Incaperile cu trafic mediu sunt sufrageriile sau camera copilului. Grosimea parchetului variaza intre 6 si 8 mm. 

Cu totii stim ca sufrageria si bucataria sunt cele mai circulate incaperi din casa. De asemenea nu trebuie sa uitam de hol unde gradul de rezistenta al parchetului trebuie sa fie mai mare, si acolo de multe ori vom intra incaltai si apare umezeala. Pentru astfel de incaperi cel mai potrivit e parchetul care are o grosime de cel putin 8 mm si rezistetna are la uzura fiind in general conceput pe termen lung.

Parchetul laminat pentru uz profesional cu trafic pentru birou.

Biroul este un spatiu cu un trafic foarte intens si in acest fel e necesar un parchet care are un grad de rezistenta mult mai ridicat. Grosimea este cuprinsta intre 8 si 10 mm si va face fata oricarui tip de birou. 

Acest tip de parchet are cel mai inalt nivel de rezistenta la usura si e recomandat in spatiile cu trafic intens. E un parchet cu o grosime de 12 mm conceput pentru o durabilitate cat mai mare. Puteti s aoptati pentru un astfel de parchet pentru a amenaja saloanele, magazinele si spatiile comerciale.