Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Sfaturi intretinere parchet masiv

Parchetul din lemn natural este un produs natural si reactioneaza higroscopic la conditiile schimbatoare ale mediului. Lemnul absoarbe aburii de apa rin mediu si se dilata cand umiditatea din camera creste sau permite evaporarea acesteia si se contracta cand umiditatea aerului scade.

Cititi mai multe despre parchetul masiv.

 

Acestea poate influenta schimbarea formelor si a dimensiunilor elementelor, iar ca urmare pot sa apara fisuri si crapaturi cand umiditatea aerului este foarte mare sau foarte mica intr-o perioada indelungata de timp.

Cunoscand tipul de finisaj al pardoselii din lemn urmariti procedurile corecte de intretinere pentru toate tipurile de finisaj.

Nu aplicati niciodata ceara pe parchet masiv. Nu se utilizeaza produse destinate vinilinului sau produse pentru ceramice pe podelele din lemn. Ceara acrilica dauneaza lemnului facandu-l alunecos si oferindu0i un aspect tern.

Plasati bariere de praf sau covrase la intrarile interioare si exterioare pentru  a opri pietricelele si nisipul.

Aspirati regulat pardoselile din lemn.

Niciodata nu spalati cu un mop ud pardoselile din lemn. Apa baltita poate da un aspect tern stratului de finisaj, poate deteriora lemnul si lasa in urma reziduri decolorante.

Puneti protectori de plastic sub picioarele mobilelor pentru a preveni zgarierea si urmele lasate la tarsaire.

 

Cand mutati mobila grea protejati pardoseala introducand o carpa sub picioarele mobilei.