Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Despre parchetul triplu stratificat

Parchetul triplustratificat este cel mai raspandit tip de parchet. Asa cum se poate intelege si din denumire are un strat protector superior, numit strat de contact sau strat de uzura, un lemn de esenta nobila, strat intermediar de legatur si rigidizare mecanica, ce contine lemn de rasinoase, si un strat inferior care se afla in contact cu infrastructura.

 

Cititi mai mule despre parchet stratificat.

 

Parchetul din lemn stratificat are o durata de viata de minim 25 de ani. Are avantajul ca nu permite uscarea lemnului si formarea spatiilor dintre lamele, are stabilitate la deformare si dilatare.

Parchetul stratificat poate fi utilizat si pentru incalzirea prin pardoseala spre deosebire de cel din lemn masiv , este foarte usor de montat, in sistem clic, flotant pe folie cu grosime de 3 mm. la intervale mari de timp se poate rascheta si lacui cu lacuri transparente.

Fiecare tip de parchet are avantaje si dezavantaje iar elegerea tipului de parchet depinde foarte mult de stilul nostru si al incaperii in care va fi montat. Totul tine de estetica, de personalitatea proprietarului si de stilul in care se amenajeaza casa.

 

In general in cazul parchetului triplustratificat primul strat este din lemn nobil, iar celelalte doua straturi, inferioare, sunt din lemn de conifere. Grosimea parchetului stratificat depinde foarte mult de clasa de calitate din care face parte parchetul.