Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Pasi de instalare a placilor de parchet

Prima placa se aseaza cu nutul la perete, cu pana de lemn intercalata intre perete si parchet, pentru a se putea asigura spatiul de dilatare de 10-15 mm. placile de parchet se imbina in continuare, corespunzator lungimii spatiului, dar pentru moment nu se incleiaza.

Cititi mai multe despre parchet stratificat.

 

Ultima placa de pe rand se intorce in asa fel incat sa se aseze feder la feder. Placa se impinge bine in perete apoi se insemneaza la lungimea la care se va taia. Este importnt ca placile sa urmeze linia peretelui pe primul rand de placi si poi sa taiti confrom marcajului.

Se incepe urmatorul rand de la capat. Se utilizeza placa de prchet taiata de la randul anterior, daca este cazul. Se da cu adezivin lungul si la capatul federului si se imbina cu ajutorul unui ciocan si a unei frize de len. Surplusul de adeziv care iese din placi se va indeparta cu o carpa curata.

Se completeaza in continuare ce celelalte placi corespunzatoare. Se utilizeaza ciocanul cu friza de lemn pentru a nu deteriora marginile.

In apropierea tevilor de incalzire sau a suportilor pentru calorifer, placa de parchet se aseaza in lungul randului si se marcheaza pozitia si locul pentru gaurit, luand in calcul si spatiul de dilatare. Placa de taie inclinat cu un perforator. Bucata taiata se da cu adeziv si se imbina prin presare, in jurul tevilor sau suportului.

 

Tocurile si pervazele usilor se taie cu fierastraul, si placa de parchet se introduce dedesubtul lor. Pentru ajustarea corecta a ultimului rand  se intoarce o bucata cu nutul la peret, este asezata placa ce trebuie croita si cu un creion se traseaza dinstanta dintre ultima placa si perete mai putin spatiul de dilatare. Placa se taie conform marcajului si se aseaza in sir cu ajuotrul unor piese inchidere apoi se imbina cu sirul anterior.