Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Curatarea, intretinerea si reconditionarea parchetului stratificat

Praful si alte impuritati care se depun pe parchetul stratificat sunt usor de indepartat, cu ajutorul unui aspirator. Pentru curatarea ttemeinica utilizati mopul, foarte bine stors dupa ce a fost introdus in detergent pentru parchet sau in alte solutii de curatare a parchetulu, care insa nu trebuie sa contina amoniac.

Cititi mai multe despre raschetare parchet.

 

O regula generala este ca petele sa fie indepartate cand sunt proapsete. Ulterior stergeti parchetul utilizand o carpa moale si bine stoarsa. In functie de tipul petei se recomanda mai multe solutii de curatare. Pentru petele de lapte, ceai verde, vin, sosuri, lapte se recomanda solutii sintetice. Pentru ciocolata, grasime, crema de pantofi, urme de tocuri recomandam sa utilizati benzina, pentru cerneala, banda de la masina de scris, ruj recomandam sa utilizati spirtul iar pentru sange apa calda.

 

Can, dupa multi ani de utilizare sau dupa solicitari dure suprafata superioara lacuita nu mai are stralucire, se poate rezolva problema cu o noua lacuire. Se slefuieste mai inati suprafata parchetului pana la lemnul pur. Se asipra praful rezultat si se sterge cu o carpa moale si curata apoi se lacuieste. Este indicat sa utilizati lac pentru lemn. Alegerea lacului se face in functie de recomandarile specialistilor si lacuirea trebuie sa aiba loc conform indicatiilor de pe ambalaj.