Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Ghid de instalare parchet masiv

Montarea parchetului a devenit o operatiune pe care majoritatea oaenilor o incearca singuri acasa, mai aes pentru ca cee mai recente tipuri de parchet au sisteme de imbinare si montare simple. Parchetul din lemn masiv este mult mai greu de abordat pentru ca thenica lui de montare nu este la indemana oricui.

Cititi mai multe despre parchet masiv.

 

Pe de ata parte, parhcetul din lemn masiv este cel mai rezistent in timp si de accea merita intreaga operatiune de montare.

Parchetul din lemn masiv este natural si reactioneaza higroscopic la conditiile schimbatoare de mediu. Lemnul absoarbe aburii de apa din mediu si se dilata atunci cand umiditatea din camera scade sau permite evaporarea acesteia si se contracta cand umiditatea aerului scade.

Fiecare element sau lot de materiale poate avea proprietati diferite de decorare, fizice si chimice in functie de provenienta.

Intr-o construcite noua parchetul din lemn masiv este unu din lucrurile instalate la sfarsit. Orice lucrare ce poate implica umezeala sau apa (instalatii sanitare, tavane acustice, lucrari in pereti) trebuie sa fie finalizata inainte de instalarea parchetului. Sistemele de incalzire si de aerisire trebuie sa fie operative in totalitate mentinand o temperatura constanta in camerea si o umiditate constanta. Parchetul nu se va livra pana cand cladirea nu este finalizata si toate lucrarile in ceea ce opriveste cimentul si tencuiala, var si ate materiale sunt complet finalizate si uscate. Betonul si tencuiala trebuie sa fie uscate si vechi de cel putin 60-90 de zile. Va recomandam sa verificati spatiul de sub podea pentru a va asugura ca acesta este uscat si se ventileaza corespunzator pentru a evita stricaciunile produse de umezeala.

Parhetul trebuie sa ajunga in locul montarii cu cel putin 10 zile inainte de a fi instalat pentru a se aclimatiza.

 

Manevrati pachetele cu grija si nu asezati parchetul in picioare. Depozitati parchetul intr-un mediu uscat asigurand un spatiu minim de 10 cm sub si in jurul cutiilor. Nu depozitati parchetul direct pe beton sau langa peretii exteriori. Cutiile trebuie asezate in zona de instalare. Zona de instalare trebuie sa aiba o temperatura constanta timp de minim 5 zile inainte de instalarea oricarui tip de parchet.