Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Responsabilitatea proprietarului de parchet masiv

Montarea trebuie sa se efectueze de catre o echipa autorizata in montare de parchet. In fiecare situatie specialistul are datoria de a evalua rezistenta si stabilitatea sapei, conditiile de montare, materialul de parchet si conditiile de utilizare ale parchetului. In functie de toate acestea pecialistul propune un mod de procedura adecvat.

Cititi mai multe despre parchet masiv.

 

Conform recomandarilor acestuia poate sa fie nevoie de indreptarea suprafetei pentru a obtine parametrii adecvati, intretinerea parchetului sau a suprafetei pe care acesta se va monta pentru a se obtine echilibru higroscopic.  Suprafta trebuie sa aiba o rezistenta de minim 30 mo la apasare si minim 3,5 mo pa  taiere, iar umiditatea trebuie sa fie pana la 1,8 cm pentru suprafete din ciment. Suprafata de ontare trebuie sa aiba o izolatie termica si o izolatie impotriva umezelii executata corect.

Tevile de incalzire trebuie izolate corespunzator in asa fel incat podeaua sa nu aiba puncte de supraincalzire.

Podelele trebuie sa fie curate razuite, sau smirgheluite, fara urme de grasime, vopsea, ceara sau ulei.

De asemene, podeaua trebuie sa fie neteda si de aceea este indicat sa smirgheluiti zonele ridicate si incheieturile, sa umpleti zonele joase, iar planeitatea sapei nu trebuie sa depaseasca abaterea de 2mm/1,5 m liniari.

Suprafata pe care se plaseaza parchetul din lemn masiv trebuie sa fie solida. Sapa autonivelanta utilizata trebuie sa aiba o compresivitate de 35 N/mm patrat  si de aceea se recomanda utilizarea unei sape autonivelante speciala pentru parchet masiv.

 

Podeaua trebuie sa fie uscata. Sapa nu trebuie sa aiba o umiditate mai mare de 1,8% . pentru o sapa cu umiditate ridicata se aplica rasina epoxidia. Aplicarea acestei rasini este obligatorie daca umiditatea sapei este mai mare de 1,8%.