Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Metode de instalare a parchetului

Metoda recomandata de instalare a parchetului este fixarea prin lipire. Este foarte important ca instalatorul sa lucreze pe o suprafata plana, curata si uscata. Cand suorafata este pregatita de lipire, lipiti parchetul masiv pe sapa utilizand un adeziv bicomponent de calitate recomandat de specialistii in domeniu. Tineti cont de instructiuni de utilizare si de adezivul folosit. Adezivul se aplica pe sapa si nu intre nut si federul lamelelor.

Cititi mai multe despre parchet masiv.

 

Metoda de fixare prin cuie. Grinzile si traversele perpendiculare ce vor sustine parchetul formeaza la suprafata incaperii o grila. Grinzile de baza se fixeaza in zidarie intr-o parte si in alta a incaperii, sau se fixeaza pe o sapa de mortar. Pentru a evita zgomotele ce vor aparea ulterior si pentru a crea bariere fonice,  montati pe grinzi, in locurile prin care vor trece traversele, benzi de cauciuc sau pluta.

Aceste benzi vor amortiza zgomotele de impact intre grizi si traverse. Peste grinzi se monteaza ulterior, in cuie, traversele, ale caror dimensiuni in sectiune se aleg in funtie de greutatea pe care o vor sustine. Parchetul masiv are un sistem nut si feder pentru imbinarea placilor intre ele, dar fixarea se fae in cuie. Cuiele se bat in fiecare punct in care placa de parchet intalneste traversa.

 

Dupa stabilizarea definitiva a parchetului se trece la efectuarea diferitelor operatii succesive cu echipamente profesionale. Timpii in care parchetu se stabilizeaza variaza in functie de conditiile ambientale, de metodele de montaj si de adeziv.