Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Cum se monteaza parchetul?

Foarte multe persoane din cele care aleg sa monteze parchetul se grabesc si trec peste foarte mult etape importante de montare a parchetului. Pregatirea unui santier e la fel de importanta ca si montajul propriu zis si mareste durata de viata a parchetului si aspectul sau. Sutn mai multe etape care ar trebui respectate. 

 

Parchetul pe care l-ati ales trebuie sa aiba umiditate de mai putin de 20 de procente pentru a putea fi montat. Din nestiinta sau din graba mai multi proprietari prefera sa monteze parchetul foarte repede. Rezultatul este umezeala care apare, placile crapate sau deformate. Pentru a pute evita aparitia umezelii parchetului va trebui sa depozitati in camerele unde se monteaza parchetul pentru minim 48 de ore. Pachetele vor fi  asezate unele peste altele pe suprafete plane si fara asperitati pentru a nu se zgaria. 

Suprafetele pe care se va monta parchetul trebuie sa fie plane, curate, uscate si stabile. Umiditatea suprafetei nu trebuie sa fie mai mare de trei la suta. Denivelarile care sunt mai mari de 3 mm trebuie sa fie prelucrate sau netezite. 

Sunt mai multe tipuri de izolatii care vor proteja parchetul de umiditate, ii vor asigura rezistenta si vor elimina zgomotul pe care lamele il scot cand pasiti. In functie de izolatie si de parchet va fi necesara o anumita perioada intre pregatirea stratului de izolatie si montarea lui. 

Parchetul este ultimul care se monteaza. Va recomandam sa va asigurati ca toate reparatiile si schimbarile din camera sunt terminate. Verificati si etanseitatea instalatiilor sanitare si a sistemelor de incalzire. Toate lucrarile de zugravire, vopsire, trebuie sa se termine si camerele trebuie sa fie curatate si aerisite. Temperatura din incapere trebuie sa fie de mai mult de 15 grade Celsius. 

Placile pentru parchet se vor monta de fiecare data in sens logitudinal de la sursa principala de lumina. Intre camere precum si in incaperile cu dimesniune mai mare de 10 m in directia lungimii placilor si 8 m in directia latimii, trebuie intercalate si rosturi de dilatare de minim 2 cm acoperite cu profilele de trecere. 

Daca peretele nu e drept va fi marcat de placi utilizand sitantatoare. Pacile se vor taia in lugime conform marcajului.

Ultima placa se strange cu piesa metalica in forma de S din trusa de montaj.